Selamat datang ke Pos Forex Rebate Tok Wan FX. Disini tok sediakan panduan/guide untuk mendapat rebate maximum hasil dari forex trading anda. Diharap rebate dapat mengecilkan spread trading anda semua. Sila kongsikan link pos ini untuk manfaat trader lain.

tokwanfx-rebatefx-xxx

Hampir semua broker membenarkan penggunaan akaun sedia ada untuk pembayaran rebate, namun jika ada masalah; anda boleh buka akaun trading baru untuk pastikan setiap trade anda dibayar rebatenya.

 

Rebate dibayar bagi setiap lot yang kita trade mengikut jumlah berdasarkan partnership level pembayar rebate dan broker. Makin tinggi partnership level mereka, makin tinggi rebate yang diberi berdasarkan jumlah lot yang kita trade.

 

Untuk trader Roboforex, sila klik link berikut untuk panduan lengkap

http://tokwanfx.com/broker/roboforex/

tokwanfx-rebatefx-sex-roboforex

Untuk trader XM, sila klik link berikut untuk panduan lengkap

http://tokwanfx.com/broker/xm/

tokwanfx-rebatefx-sex-xm

Untuk trader FBS, sila klik link berikut untuk panduan lengkap

http://tokwanfx.com/broker/fbs/

tokwanfx-rebatefx-sex-fbs

Untuk trader Forex4you / Share4you, sila klik link berikut untuk panduan lengkap

http://tokwanfx.com/broker/forex4u/

tokwanfx-rebatefx-sex-forex4u

Untuk trader FxPrimus, sila klik link berikut untuk panduan lengkap

http://tokwanfx.com/broker/fxprimus/

tokwanfx-rebatefx-sex-fxprimus

Octafx bole signup account http://tokwanfx.com/bestrebate untuk rebate USD0.90 per lot bg akaun micro & ecn. follow guide berkonsepkan roboforex

 

Untuk broker Liteforex, Tickmill, Instaforex, Hotforex, Justforex boleh rujuk panduan broker Roboforex kerana stepnya hampir sama.

Bagi broker forex optimum, Tenkofx, FortFs boleh rujuk panduan broker Forex4you kerana langkahnya hampir sama.

 

Jika ada broker yang tuan guna tidak tersenarai disini komen dibawah ya untuk kita akan sediakan panduan lengkap untuk semua broker.

 

update:

Setakat ini syarikat yang bayar rebate ni minima 80% dari total commission yang mereka dapat dari broker. tengok pada kadar semua bayar 8USD ke atas bagi setiap lot yang trader trade

Syarikat? hehe Tok takde kaitan dgn mana² syarikat pembayar rebate. Tok pun trader sama mcm tuan² semua. Memandangkan rebate yang dapat agak lumayan, jadi Tok kongsikan disini supaya trader lain pun dapat rebate dari setiap trade yang kita buy sell. Tok dapat sedikit komisyen dari syarikat pembayar rebate jika tuan daftar guna link yang Tok bagi dalam panduan. yang penting, trader patut tahu hak mereka untuk dapat semula 80% dari spread yang mereka bayar bagi setiap trade buy atahu sell yang dilakukan tanpa mengira trade tu loss atau profit.

Ringkasannya begini, broker offer affiliate benefit kepada mereka yang promote pasal broker mereka. Benefit dalam bentuk commission jika orang tu promote.

Contoh A:

Ali promote broker XM kat Abu, Ali akan dapat comission setiap kali Abu trade.

Contoh B:

Dalam kes FXRebateClub, dia promote broker XM kepada Ali, maka Ali join FXRebateClub untuk buka akaun trading di XM. setiap kali Ali trade, XM bayar commission kepada FXRebateClub dan kemudian FXRebateClub pulangkan semula sebahagiannya sebagai rebate kepada Ali.

 

Dari segi yang mana tinggi, siapa yang dapat affiliate commission direct dari broker (spt cth A, XM bayar affiliate commission direct kepada Ali) adalah lg tinggi dari dia dapat rebate melalui FXRebateClub (spt cth B). sbb dalam cth B, FXRebateClub yang dapat direct affiliate commission dari XM.

contoh Tok bole dapat direct affiliate commission yang lagi tinggi dari XM jika tuan2 join XM menggunakan affiliate link Tok, kemudiannya Tok bole share semula sebahagiannya dengan tuan2 semua (Cth share 90% tuan, 10% Tok – ini yang FXRebateClub. Kebanyakkan orang lain share $2/$4/$5/$6 dengan tuan, bakinya mereka ambik)

Tapi Tok taknak la tuan2 join mana2 broker guna affiliate link Tok.

1) Menyusahkan Tok nak kira dan return back bahagian tuan2, mungkin adakalanya Tok tak telus

2) Syarikat pembayar rebate dah wujud, better tuan2 join guna affiliate link mereka je so biar mereka uruskan hal2 pembayaran rebate yang telus

harap semua jelas dgn contoh & penerangan diatas ye..

error: Content is protected !!