Apakah eToro Selamat dan Mempunyai Lesen yang Sah?

eToro adalah perusahaan kewangan LEGAL atau sah yang dilesenkan oleh empat negara sekaligus. eToro memiliki pejabat di beberapa negara termasuk London, New York, Australia, China, India dan Eropah.

Saat ini lesen etoro di berikan oleh CFTC, NFA, FCA, ASIC dan CYSEC. Lesen dari badan Gergasi Antarabangsa cukup.membuktikan eToro merupakan sejenis peniagaan yang  sah dan jelas kredibilitinya.

Selain perlesenan yang kuat, eToro juga di backup oleh bank-bank besar. Jadi sebenarnya pemilik etoro merupakan joint venture oleh beberapa bank ternama dunia. Diantaranya Barclays Bank (bank terbesar di British), Commerzbank (salah satu bank terbesar di Jerman), Sberbank (Bank terbesar di Rusia), Ping An (stock bank dari China), Spark Capital (Venture Capital dari US) dan Silicon Valley Bank (venture capital dari USA).

Jadi jika masih ada yang bertanya apakah etoro selamat dan apakah etoro ini penipu? Simpulkan sendiri dari keterangan diatas.

Hampir semua negara besar memberikan kepercayaan kepada etoro, berbeza dengan broker lain yang kebanyakkannua perlesenannya cuma satu iaitu yang diberikan oleh negara asalnya.

ini adalah lesen-lesen yang dimiliki oleh eToro :

eToro-Regulations

image

Rujuk di bawah perlesenan eToro sangat ketat, sehingga eToro merupakan broker yang boleh anda percayai.

Berhubunglah dengan Jutaan Investor & Trader Seluruh Dunia

Kami seperti anda membenci Saham SCAM yang penipu!

 

error: Content is protected !!